Retrospektiv monografi

Boka mi I Am Standing Here To See er kommet – et utvalg arbeider fra 1976 til 2018.

Boka er på 153 sider og inneholder nærmere 100 bilder. Professor i kunsthistorie ved Universitetet i Oslo, Øivind Storm Bjerke, har skrevet et veldig fint forord hvor han setter det jeg har holdt på med i 50 år inn i både en historisk og kunstfaglig sammenheng.

Storm Bjerke skriver blant annet: «Bildene dveler først og fremst ved hvordan verden trer frem i form av visuelle signaler, som bruker lyset som sin budbringer. Det lille han gir oss av ledetråder, forteller om et individuelt blikk på verden på samme tid som bildet åpner opp for å aktivere egne tanker, vekke følelser og trenge inn i et dypere symbolsk lag av innhold».

Boken er trykt på 180 grams kunstpapir i Riga og jeg er veldig fornøyd med kvaliteten. Jeg legger stor vekt på håndverksmessig kvalitet i arbeidene mine og det er viktig at dette gjenspeiles på trykk. Eller som Øivind Storm Bjerke sier: «Det er et materielt nærvær i Løbergs bilder, som gir dem en nøktern saklighet, som jeg oppfatter som bildenes fremste egenskap og kvalitet. Det er en form for saklighet som gir betrakteren mulighet til å arbeide med bildene uten å bli overdøvet av teatrale bildevirkninger, visuell støy som avleder oppmerksomheten, anekdotisk innhold og påtrengende fortelleriver, men tvert i mot oppfordrer til konsentrasjon og fordypelse.»

Boken er i format 237 x 285 mm og koster kr 398,00. Du kan bestille boken direkte hjem i postkassen ved å sende en mail til Fotografisk forlag (mail@mortenloberg.no). Porto kommer i tillegg. Du kan også kjøpe boken her:

Norli Universitetsgata (Oslo)
Tronsmo bokhandel (Oslo)
Norli Gravdahl (Hamar)
Preus museum (Horten)
Vestfossen kunstlaboratorium (Vestfossen)

ISBN: 9 788299 916462

Pris: 398,00

Previous
Previous

Åstedsundersøkelser vises i Kunstmuseet NordTrøndelag

Next
Next

Separatutstilling Hamar kunstforening