Sorthvitt mørkerom «old school»

Det er altså sånn at jeg liker veldig godt å holde kurs i noe jeg kan, for noen som ønsker å lære. Og gammaldags mørkerom er noe jeg kan veldig godt. Ekte «silver print», klassisk fotohåndtverk.

Jeg framkalte min først film og laget mine første bilder i mørkerom for godt over 50 år siden, og arbeider fremdeles med film, fotopapir, fremkaller og fiks – selv om jeg også fotografer mye digitalt.

Fotografering på film og lage bilder på gamlemåten i mørkerommet, er på vei tilbake. Bildet som langsomt kommer til syne i fremkallerskåla opplever en ny renessanse (tenk at det faktisk er metallisk sølv på papir!). Men det er ikke så lett å søke hjelp og råd, det er jo ingen som kan dette lenger.

Jo, jeg kan! Derfor arrangerer jeg kurs i sorthvitt mørkerom – «old school». Det skjer i mitt eget mørkerom og hyggelige kurslokaler på Frysja kunstnersenter i Oslo over en helg 4. og 5. november. Antall deltagere er begrenset til maks fem for at alle skal få prøve seg og samtidig kunne se godt når jeg viser praktiske håndgrep i mørkerommet.

Og siden mørkerommet er, ja; mørkt, trenger vi pauser og god forpleining i form av velsmakende lunsjer (som er inkludert i kursavgiften). Det skader jo ikke med en trivelig ramme siden det er helg.

Fullstendige opplysninger her: https://www.kursfabrikken.no/%ef%bb%bfsorthvitt-morkerom-old%20school/

Previous
Previous

Gi meg en rider!

Next
Next

Workshop i print